gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Arhiva saopštenja Arhiva saopštenja iz 2017. godine
četvrtak, 28. decembar 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić primio u kurtoaznu posetu novoimenovanog ambasadora Japana Djunićija Marujamu
+ larger fontnormal font- Smaller font
Amb. JapanaPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u kurtoaznu posetu ambasadora Japana Djunićija Marujamu koji je nedavno predao akreditivna pisma predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću.

Ministar Dačić je poželeo dobrodošlicu i uspešan mandat novom ambasadoru Japana. Izrazio je zadovoljstvo povodom veoma dobrih bilateralnih odnosa i uzlaznog trenda u saradnji dve zemlje i istakao uverenje da će novoimenovani ambasador Japana Djunići Marujama nastaviti sa intenzivnim aktivnostima u cilju daljeg svestranog unapređenja saradnje dve zemlje u čemu je Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije spremno da mu pruži svu pomoć i podršku.

U razgovoru je ocenjeno da su odnosi između dve zemlje u stalnom usponu, sadržajni i višeslojni na bilateralnom i multilateralnom planu.

Potvrđena je spremnost za dalje jačanje međusobnog dijaloga i izraženo je posebno zadovoljstvo povodom predstojeće posete Republici Srbiji premijera Japana Šinzo Abea, uz obostrano uverenje da će ona značajno doprineti unapređenju ukupne saradnje dve zemlje.

Istaknut je interes Srbije i Japana za dalje povezivanje privreda dve zemlje uz jačanje ekonomske, kao i drugih oblika saradnje sa posebnim naglaskom na povećanje japanskih investicija u Srbiji, kao i zajednički nastup na trećim tržištima.

Ministar Dačić je ponovio zahvalnost na visokom stepenu solidarnosti koju je narod Japana pokazao prema Srbiji kroz donacije i bespovratnu pomoć. Ocenio je da su podrška i solidarnost uzajamni i da predstavljaju trajnu vrednost u daljem razvoju prijateljskih odnosa Srbije i Japana.