gototopgototop
Министарство спољних послова Архива саопштења Архива саопштења из 2009. године
четвртак, 16. јул 2009. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
У ТЕШКОЈ САОБРАЋАЈНОЈ НЕСРЕЋИ У ЕГИПТУ ПОГИНУЛО 11 ГРАЂАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
+ larger fontnormal font- Smaller font

У тешкој саобраћајној несрећи која се јутрос догодила на путу од Хургаде ка Луксору погинуло је 11 грађана Републике Србије, а шесторо је повређено и тренутно се налазе у Централној болници у Хургади.

Настрадали грађани РС боравили су у Египту на годишњем одмору, а према сазнањима Амбасаде тамо су отпутовали у аранжману туристичке агенције „Перла турс" из Новог Сада.
Према још непотврђеним информацијама које је Амбасада РС у Каиру добила од египатских власти, до несреће је дошло приликом судара аутобуса у којем су се налазили туристи из Србије и теретног камиона.

Представници Амбасаде Републике Србије у Египту отпутовали су данас у Хургаду како би нашим грађанима пружили сву неопходну помоћ.

Министарство спољних послова РС је, такође, данас хитно упутило специјални конзуларни тим који ће у наредним данима извршити све неопходне конзуларне радње како би повређени грађани били адекватно збринути, као и да би се у што краћем року омогућио пренос тела погинулих грађана Србије.

Министарство спољних послова РС наставиће да информише јавност о свим званичним подацима које египатске власти буду достављале Амбасади у Каиру.

Министарство спољних послова отворило је дежурне телефоне за сваку врсту помоћи и асистенције. Бројеви телефона су:

+381 11 306 82 68 и
+381 11 306 81 97

и биће отворени 24 часа сваког радна дана, као и викендом.

Кључне речи: саопштења