gototopgototop
Министарство спољних послова Архива саопштења
Архива саопштења из 2009. године
МИНИСТАР СПОЉНИХ ПОСЛОВА У ЈЕДНОДНЕВНОЈ ПОСЕТИ КУВАЈТУ Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 22. децембар 2009.

МИНИСТАРСТВО СПОЉНИХ ПОСЛОВА
Београд, 22. децембар 2010. године

Министар спољних послова Републике Србије Вук Јеремић боравиће сутра у једнодневној билатералној посети Кувајту.

Током боравка у Кувајту, министар Јеремић ће се састати са кувајтским емиром шеиком Сабахом Ал-Ахмедом Ал-Џабером Ал-Сабахом, председником Владе шеиком Насером Ал-Мохамедом Ал-Ахмадом Ал-Џабером Ал-Сабахом, са првим потпредседником Владе и министром одбране шеиком Џабером Мубараком Ал-Хамадом Ал-Сабахом, као и са потпредседником Владе и министром иностраних послова шеиком Мохамед Сабах Ал-Салем Ал-Сабахом.

Министри Јеремић и Ал-Сабах ће у Кувајту потписати и Споразум о репрограмирању дуга Републике Србије према Држави Кувајт.

 

Кључне речи: саопштења Вук Јеремић
Опширније...
 
МИНИСТАР ЈЕРЕМИЋ РАЗГОВАРАО СА ГЕНЕРАЛНИМ СЕКРЕТАРОМ УН Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
петак, 11. децембар 2009.

МИНИСТАРСТВО СПОЉНИХ ПОСЛОВА
Београд, 11. децембар 2009. године

Министар спољних послова Републике Србије Вук Јеремић разговарао је јуче у Њујорку са генералним секретаром Уједињених нација Бан Ки Муном, а састанку је присуствовао и министар одбране Републике Србије Драган Шутановац.

Током разговора, генералном секретару УН је пренето виђење Београда о даљој улози међународног цивилног присуства на КиМ у 2010. години, а основне теме разговора односиле су се и на сам начин вршења функције УНМИК-а приликом предстваљања привремених институција у Приштини на међународним скуповима.

Министар Јеремић известио је генералног секретара УН о почетку процеса пред Међународним судом правде и изразио наду да ће исход овог процеса допринети стабилизацији прилика у региону.
Једна од тема састанка са Бан Ки Муном била је учешће припадника Војске Републике Србије у мировним операцијама светске организације.

Министар Јеремић је током боравка у Њујорку имао и одвојене састанке са представницима садашњих и пет будућих чланица Савета безбедности УН.

Кључне речи: саопштења Вук Јеремић
Опширније...
 
МИНИСТАР ПРИСУСТВУЈЕ ПОЧЕТКУ УСМЕНЕ РАСПРАВЕ ПРЕД МЕЂУНАРОДНИМ СУДОМ ПРАВДЕ У ХАГУ Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
понедељак, 30. новембар 2009.

МИНИСТАРСТВО СПОЉНИХ ПОСЛОВА
Београд, 30. новембар 2009. године

Министар спољних послова Републике Србије Вук Јеремић боравиће сутра у Хагу, где ће присуствовати почетку усмене расправе пред Међународним судом правде у поступку који се води у вези са давањем саветодавног мишљења о легалности једнострано проглашене независности Косова.

Усмена расправа пред Међународним судом правде у Хагу почиње 1. децембра и трајаће до 11. децембра 2009. године.

Правни тим који ће заступати интересе Републике Србије говориће први, одмах по отварању расправе. Република Србија у овом поступку тврди да једнострано проглашење независности није и не може бити у складу с међународним правом.

Правне ставове Републике Србије до сада су у овом процесу подржали Аргентина, Азербејџан, Боливија, Бразил, Венецуела, Иран, Кина, Кипар, Либија, Руска Федерација, Румунија, Словачка и Шпанија, а очекује се да током усмене расправе то учине још неке државе.

У име Републике Србије, уводно излагање ће одржати амбасадор Душан Т. Батаковић, а затим ће, у оквиру трочасовне дебате, правне аргументе изложити чланови правног тима Републике Србије и експерти за међународно право Малколм Шо, Андреас Цимерман, Марсело Коен, Владимир Ђерић и Саша Обрадовић.

Кључне речи: саопштења Вук Јеремић
Опширније...
 
МСП ВУК ЈЕРЕМИЋ БОРАВИЋЕ СУТРА У БРИСЕЛУ Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
среда, 04. новембар 2009.

МИНИСТАРСТВО СПОЉНИХ ПОСЛОВА
Београд, 4. новембар 2009. године

МСП ВУК ЈЕРЕМИЋ БОРАВИЋЕ СУТРА У БРИСЕЛУ

Министар спољних послова Републике Србије Вук Јеремић боравиће сутра у Бриселу, где ће се обратити Комитету за спољне послове Европског парламента.

Током боравка у Бриселу, министар Јеремић састаће се са председником Европског парламента Јержијем Бузеком, комесаром ЕУ за проширење Олијем Реном, као и са члановима Европског парламента из Групе за Западни Балкан Дорис Пак, Ханесом Свободом и Јелком Кацином.

Кључне речи: саопштења Вук Јеремић
Опширније...
 
МСП ВУК ЈЕРЕМИЋ БОРАВИЋЕ ОД СУТРА У ДВОДНЕВНОЈ БИЛАТЕРАЛНОЈ ПОСЕТИ ЈАПАНУ Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
среда, 28. октобар 2009.

МИНИСТАРСТВО СПОЉНИХ ПОСЛОВА

Београд, 28. октобар 2009. године

МСП ВУК ЈЕРЕМИЋ БОРАВИЋЕ ОД СУТРА У ДВОДНЕВНОЈ БИЛАТЕРАЛНОЈ ПОСЕТИ ЈАПАНУ

Министар спољних послова Републике Србије Вук Јеремић боравиће од сутра у дводневној билатералној посети Јапану, током које ће се састати са министром иностраних послова Катсуја Окадом, као и са председницима Горњег и Доњег дома Парламента Јапана Сацуки Едом и Такахиро Јокомичијем.  

Током боравка у Токију, министар Јеремић ће састаће се и са председницом Јапанске агенције за међународну сарадњу Садако Огатом, као и са вицегувернером Јапанске банке за међународну сарадњу Јошихиком Моритом.

Кључне речи: саопштења Вук Јеремић
Опширније...
 
МИНИСТАР ЈЕРЕМИЋ УПУТИО ИЗРАЗЕ САУЧЕШЋА ПОРОДИЦИ ТАТОН И ФРАНЦУСКИМ ВЛАСТИМА Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 29. септембар 2009.

МИНИСТАРСТВО СПОЉНИХ ПОСЛОВА

Београд, 29. септембар 2009. године

МИНИСТАР ЈЕРЕМИЋ УПУТИО ИЗРАЗЕ САУЧЕШЋА ПОРОДИЦИ ТАТОН И ФРАНЦУСКИМ ВЛАСТИМА

Министар спољних послова Републике Србије Вук Јеремић позвао је данас телефоном министра иностраних послова Француске Бернара Кушнера и пренео најдубље жаљење због смрти француског држављанина Бриса Татона.

Министар Јеремић је упутио изразе саучешћа породици Татон и француским властима, нагласивши да је вест о смрти Бриса Татона подједнако потресла Србију и њене грађане.

Министар Јеремић је осудио сваку врсту насиља и поновио да је Србија увек била гостољубива земља, као и да ће власти у Београду учинити све да оваква трагедија више никада не буде слика наше земље у свету.

Кључне речи: саопштења Вук Јеремић
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 Следећа > Крај >>