gototopgototop
četvrtak, 11. oktobar 2012. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Susret MSP I. Mrkića sa zamenikom MIP Azerbejdzana Arazom Azimovim
+ larger fontnormal font- Smaller font
Mrkić - Azimov_1Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivan Mrkić sastao se danas sa zamenikom ministra spoljnih poslova za bezbednosna pitanja i spoljno-političko planiranje Azerbejdzana Arazom Azimovim, koji u Beogradu predvodi delegaciju na bilateralnim konsultacijama sa Republikom Srbijom u oblasti bezbednosne politike.
Ministar Mrkić naglasio je da je Vlada Republike Srbije posvećena daljem razvoju i jačanju odnosa i veza sa Azerbejdzanom u svim oblastima saradnje.
Ministar Mrkić preneo je zahvalnost za podršku Bakua u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije i naglasio da Beograd sa svoje strane podržava teritorijalni integritet i suverenitet Azerbejdzana.
Zamenik ministra spoljnih poslova Araz Azimov podvukao je da Azerbejdzan na principijelnoj osnovi podržava teritorijalni integritet i suverenitet Srbije. Istakao je spremnost za dalje jačanje političkih i ekonomskih odnosa, posebno u oblasti energetike. Naglasio je da Baku vidi Beograd kao strateškog partnera u regionu Zapadnog Balkana.