gototopgototop
уторак, 09. април 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Иван Мркић на седници Генералне скупштине УН
+ larger fontnormal font- Smaller font
gs-unМинистар спољних послова Иван Мркић отпутовао је у Њујорк, као члан делегације коју предводи председник Републике Србије Томислав Николић. Председник Николић говориће на дебати при Генералној скупштини УН на тему "Улога међународног кривичног правосуђа у остваривању помирења".
Како је саопштила прес служба председника, Николић ће током боравка у Њујорку имати и билатералне састанке са генералним секретаром УН Бан Ки-Муном, као и са председавајућим Председништва БиХ Небојшом Радмановићем.
У Генералној скупштини УН на Ист риверу у среду ће бити одржана јавна дебата о раду међународних кривичних судова, коју је заказао председник Генералне скупсстине УН Вук Јеремић, а учешће је до сада пријавило више од 40 држава чланица УН.
"Председник Србије Томислав Николић ће изложити један озбиљан реферат, озбиљну анализу на 42 стране, која ће остати у архивама УН и којим ће се доказати да процес који је претходио формирању и формирање Хашог трибунала нису у складу с правом", најавио је данас саветник председника Србије Оливер Антић гостујући на РТС.
Кључне речи: Иван Мркић УН