gototopgototop
utorak, 09. april 2013. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Ivan Mrkić na sednici Generalne skupštine UN
+ larger fontnormal font- Smaller font
gs-unMinistar spoljnih poslova Ivan Mrkić otputovao je u Njujork, kao član delegacije koju predvodi predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić. Predsednik Nikolić govoriće na debati pri Generalnoj skupštini UN na temu "Uloga međunarodnog krivičnog pravosuđa u ostvarivanju pomirenja".
Kako je saopštila pres služba predsednika, Nikolić će tokom boravka u Njujorku imati i bilateralne sastanke sa generalnim sekretarom UN Ban Ki-Munom, kao i sa predsedavajućim Predsedništva BiH Nebojšom Radmanovićem.
U Generalnoj skupštini UN na Ist riveru u sredu će biti održana javna debata o radu međunarodnih krivičnih sudova, koju je zakazao predsednik Generalne skupsstine UN Vuk Jeremić, a učešće je do sada prijavilo više od 40 država članica UN.
"Predsednik Srbije Tomislav Nikolić će izložiti jedan ozbiljan referat, ozbiljnu analizu na 42 strane, koja će ostati u arhivama UN i kojim će se dokazati da proces koji je prethodio formiranju i formiranje Hašog tribunala nisu u skladu s pravom", najavio je danas savetnik predsednika Srbije Oliver Antić gostujući na RTS.
Ključne reči: Ivan Mrkić UN