gototopgototop
ponedeljak, 27. maj 2013. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
„Srbija traži objašnjenje od Francuske“
+ larger fontnormal font- Smaller font
Ivan MrkićDnevnik ,,Blic'' u nedelju je objavio članak da je u martu francuska nacionalna televizija ''Frans 2'' u svom dnevniku u udarnom terminu emitovala osmominutnu reportažu o krijumčarenju oružja iz Srbije u Francusku. 
Tim povodom ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić izjavio je: "Tražićemo objašnjenje i gledati da sve neistine o navodnom krijumčarenju oružja iz Srbije koje su se pojavile u dnevniku francuske nacionalne televizije, razjasnimo do kraja". Šef srpske diplomatije ističe da je cela priča bizarna i da nanosi veliku štetu Srbiji. „Emisija je pobudila veliku pažnju javnosti i zato ćemo tražiti objašnjenja. Direkcija Ministarstva će već danas istražiti ceo slučaj, posvetićemo se tome ozbiljno. Ako se dokaže da je reč o tendencioznoj reportaži, upotrebićemo sve mehanizme da efekte već počinjene štete minimiziramo".
On ističe da Srbiji ovakve senzacije nisu potrebne. „Da je to o čemu se govori u reportaži istina, šta mislite koliko puta bi nam francuske vlasti skrenule pažnju. Video sam se pre nekoliko dana sa ambasadorom Fransoa - Gzavijeom.Denioom i ni pomenuli nismo jednu tako ozbiljnu stvar".
U Ambasadi Francuske u Beogradu juče nije bilo nikoga ko bi o celom slučaju govorio. F.Ženezoa, jedan od autora reportaže, kao ni redakcija „Frans 2" juče nisu bili dostupni za komentar.
Ključne reči: Francuska Ivan Mrkić