gototopgototop
четвртак, 20. јун 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Ана Хрустановић: Хвала Италији на подршци Србији на путу ка ЕУ
+ larger fontnormal font- Smaller font
ana-hrustanovicАмбасадорка Србије у Италији Ана Хрустановић, захвалила се Италији на подршци Србији на европском путу и изразила наду да ће Србија 28. јуна добити датум за почетак преговора са Европском унијом (ЕУ).
"Желим да се захвалим Италији, у има свих нас, на свакодневној подршци коју нам пружа на нашем европском путу", рекла је Хрустановићева на састанку привредника Србије и Рима у Спољнотрговинском институту у Риму.
"Ми се надамо, и захваљујући снажној италијанској подршци, да ћемо
28. јуна добити датум за започињање преговора са ЕУ, истакла је Хрустановићева. То ће свакако бити додатни подстицај за даље инвестиције италијанских фирми у Србији", оценила је она.
Поздрављајући привреднике Рима и Србије, Хрустановићева је истакла да се "Србија и Италија могу похвалити са 134 године билатералних односа а од 2009. године постали су и стратешки пратнери".
"Те наше специјалне везе и билатерални односи нису само на папиру, 500 - 600 предузећа из Италије ради у Србији и запошљава више од 20.000 радника из Србије", рекла је Хрустановићева.
Није случајно толики број италијанских фирми у Србији. У Србији је писутан целокупан систем Италије, од банака, осигуравајућих друштава, Привредне коморе, а за привреднике Италије је важно да у Србији могу рачунати на апсолутну сигурност инвестиција, истакла је Хрустановићева. Она је напоменула да се ниједна од фирми које послују у Србији није повукла.
Уз велики број привредника Србији и Рима, састанку су присустовали
председници Скупштина града Београда и Јагодине Александар Антић и Драган Марковић Палма, председник Привредне коморе Београда Милан Јанковић, саветник премијера Ивице Дачића за националну безбедност Ивица Тончев, директор Спољнотрговинског института из Рима Филипо Ланчиоти са сарадницима Аниело Мусела и Ђовани Сачи.
Марковић је истакао да Србија у већини градова нуди бесплатно земљиште са инфраструктуром, сигурност инвестирања, субвенције до 10.000 евра по запосленим, бесцаринске односе са Русијом, Белорусијом, Турском, Казахстаном.