gototopgototop
utorak, 25. jun 2013. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Duško Lopandić novi šef misije Srbije pri EU
+ larger fontnormal font- Smaller font
lopandic-euAmbasador Republike Srbije pri Evropskoj uniji Duško Lopandić predao je akreditivna pisma predsedniku Evropskog saveta Hermanu Van Rompuju.
Predsednik Van Rompuj je u razgovoru sa ambasadorom Lopandićem istakao podršku i ličnu posvećenost procesu evropskih integracija i verovanje da će krajem ove nedelje Evropski savet doneti pozitivnu odluku o početku pregovora o pristupanju Srbije u EU.
Van Rompuj naglasio je da je rukovodstvo Republike Srbije preduzelo hrabre i odlučne korake, neophodne za nastavak evropskih integracija, koji bi trebalo da posluže kao primer i drugim zemljama u regionu. Izrazio je zadovoljstvo zbog prilike da za nekoliko dana poseti Beograd, 1. jula ove godine.
Ambasador Lopandić preneo je pozdrave predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića. Istakao je spremnost i očekivanje Beograda da otvori novo poglavlje u odnosima i počne pregovore o pristupanju Evropskoj uniji
Duško Lopandić je radio kao ataše u misijama bivše SFRJ i SRJ pri Evropskoj zajednici, a od 2001. do 2004. bio je direktor Direkcije za Evropsku uniju u Ministarstvu spoljnih poslova SRJ.
Bio je ambsador Srbije u Portugalu i na Zelenortskim ostrvima, a od avgusta 2011. bio je pomoćnik ministra spoljnih poslova, zadužen za odnose sa EU.
Ključne reči: Evropska unija