gototopgototop
ponedeljak, 24. jun 2013. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Vasić: „Poljska će pružiti konkretnu pomoć Srbiji ka EU”
+ larger fontnormal font- Smaller font
VASIC2Ljubica Vasić, pomoćnik ministra spoljnih poslova Srbije Ivana Mrkića, izjavila je, posle potpisivanja memoranduma o saradnji Poljske i Srbije u oblasti evrointegracija, da će Varšava Beogradu pružiti konkretnu pomoć na evropskom putu.

Nepunih 10 dana od parafiranja memoranduma o saradnji u oblasti evropskih integracija, koje je potpisao poljski premijer Donald Tusk prilikom boravka u Beogradu 10. juna, predstavnici dva ministarstva spoljnih poslova su u Varšavi potpisali ovaj memorandum i dogovorili pomoć Poljske Srbiji u okviru radnih tela EU sa ciljem određivanja datuma za početak pregovaračkog procesa.
"Na osnovu svega onoga što je Vlada do sada uradila, Poljska, kao i druge članice EU, podržavaju nas na tom putu", rekla je Vasićeva.
"Jako je važno da se na primeru Poljske vidi da ta podrška nije deklarativna, nego da se zasniva na konkretnim aktivnostima, koje građani Srbije mogu da iskoriste, ali i da se popravi slika Srbije u svetu", kazala je ona.
Vasićeva je, takođe, prenela da je Poljska ponovila jasnu i nedvosmislenu podršku kada su u pitanju evropske integracije, kao i da je obostrano konstatovano da je primetan napredak u bilateralnim odnosima.
"Izrazli smo interesovanje da se konkretnim aktivnostima produži saradnja resornih ministarstava, kao što su poljoprivreda i regionalni razvoj, jačanje vladavine prava, ali i uspostavljanje mehanizma prenošenja iskustava kroz organizaciju seminara, konferencija, sastanaka eksperata, a s ciljem jačanja administrativnog kapaciteta kako bi se što uspešnije nastavilo sa sprovođenjem unutrašnjih reformi", rekla je Vasićeva.
Ključne reči: Katarina Lalić-Smajević