gototopgototop
субота, 19. октобар 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Обележавање 40 година постојања и рада Српског културног клуба у Будимпешти
+ larger fontnormal font- Smaller font
teofiloviciСрпски културни клуб у Будимпешти (СККБ) свечано је 19. октобра о.г. обележио 40 година свог постојања и рада. Свечаност је одржана у Српском позоришту у Будимпешти на којој су присуствовали амбасадор, дипломате, војни и полицијски аташе Амбасаде Р. Србије у Мађарској, амбасадор БиХ у Мађарској, руководство Самоуправе Срба у Мађарској, представници Српске православне цркве, Културног и документационог центра Срба у Мађарској, школе „Никола Тесла" у Будимпешти и други истакнути Срби у Мађарској.
На свечаности су говорили В. Јовановић, секретар СККБ, П. Ластић, бивши секретар СККБ и садашњи председник Српског института у Будимпешти. Такође, додељене су плакете истакнутим организацијама и појединцима који су помагали у досадашњем раду овог Клуба.
У културно-уметничком делу програма певале су ученице из Будимпеште сестре Лана и Тара Вујановић, рецитовала је Катарина Јеремић и одржан је концерт Браће Теофиловић, који је организован у оквиру пројекта „Ритам идентитета" уз подршку Владе Р. Србије и Канцеларије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону.
Кључне речи: Мађарска