gototopgototop
utorak, 08. oktobar 2013. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Samit vlada Srbije i Italije 15. oktobra u Ankoni
+ larger fontnormal font- Smaller font
Mrkić - DasuTreća zajednička sednica vlada Srbije i Italije biće održana 15. oktobra u italijanskom gradu Ankoni, najavili su ministar inostranih poslova Srbije Ivan Mrkić i zamenica italijanske ministarke spoljnih poslova Marta Dasu.

"Ova treća po redu zajednička sednica još jedna je potvrda bliskosti odnosa i prijateljstva između dve zemlje", rekao je Mrkić na zajedničkoj konferenciji za novinare posle razgovora sa Dasu.

Italijanska zvaničnica saglasila se da Srbiju i Italiju vežu solidni i jaki odnosi.

Kako je ocenila, predstojeći samit dveju vlada predstavlja "dodatan pečat na sve odnose i na ono što je do sada urađeno".

Dasu je, takođe, rekla da Italija prati proces približavanja Srbije Evropskoj uniji, posebno imajući u vidu činjenicu da će u drugoj polovini naredne godine preuzeti predsedavanje EU.

"Zajedno ćemo moći da prođemo deo evropskog puta, biće to važna godina za Srbiju, ali i za Italiju", rekla je Dasu.
Ona je dodala da je Mrkić obavestio i o paketu mera za strukturne reforme.

Kako je rekla, te reforme su veoma bitne jer će omogućiti poboljšanje poslovnog ambijenta i ambijenta za investicije, uključujući i italijanske.

Prema rečima Dasu, reforme su važne i kada je reč o postizanju sporazuma sa MMF-om, što je kako je rekla, za Italiju veoma bitno.

Mrkić se sastao sa Dasu


Mrkić o zajedničkoj sednici sa Vladom Italije

Ključne reči: Italija Ivan Mrkić