gototopgototop
sreda, 16. oktobar 2013. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Saopštenje MSP povodom eskalacije nasilja u Republici Irak
+ larger fontnormal font- Smaller font
MinistarstvoSa velikom zabrinutošću pratimo eskalaciju nasilja i stradanje nedužnih građana prijateljske Republike Irak. Republika Srbija apsolutno odbacuje terorizam kao metod za ostvarenje politički, etnički i verski motivisanih ciljeva ili rešavanja otvorenih pitanja.

Pozivamo sve strane u iračkom konfliktu na uzdržanost i obustavu neprijateljstava i smatramo da do održivog rešenja treba doći putem dijaloga koji se vodi u okviru aktuelnog procesa opštenacionalnog pomirenja.

Republika Srbija iskazuje punu solidarnost sa iračkim narodom, sa kojim nas povezuju višedecenijsko prijateljstvo i partnerstvo, i pruža snažnu podršku Vladi Republike Irak u njenoj borbi protiv terorizma i nasilja. Istovremeno iskazuje spremnost da, u granicama svojih mogućnosti, pruži svu neophodnu pomoć i podršku nastojanjima iračke Vlade da očuva teritorijalni integritet i suverenitet Iraka, kao i da uspostavi trajnu bezbednost i stabilnost kojima će biti zagarantovan privredni razvoj i ekonomski prosperitet iračke nacije.
Ključne reči: Irak