gototopgototop
subota, 19. oktobar 2013. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Proslava 12 godina izlaženja lista „Ogledalo“
+ larger fontnormal font- Smaller font
ogledalo19. oktobra u Čikagu je održana proslava na kojoj je list „Ogledalo" proslavio dvanaest godina svog izlaženja. Skupu je prisustvovalo nekoliko stotina gostiju među kojima je bilo više značajnih predstavnika naše dijaspore iz privrednog, naučnog i kulturnog života Čikaga i okoline.
Na početku zvaničnog dela proslave osnivač i glavni i odgovorni urednik lista „Ogledalo" Slavica Petrović pozdravila je prisutne.
Kao počasni gost, u ime GK skup je pozdravio konzul Nebojša Aćimović koji je zahvalivši se na pozivu čestitao gospođi Petrović i njenom timu godišnjicu izlaženja lista, te istakao značaj i pohvalio doprinos koji list „Ogledalo" ima u informisanju naših ljudi u SAD, kao i na planu povezivanja dijaspore i matice. Konzul Aćimović je podsetio na višegodišnju uspešnu saradnju koju GK ima sa listom „Ogledalo" i izrazi uverenje da će se ova saradnja nastaviti i ubuduće na obostrano zadovoljstvo. Istovremeno, pozvao je prisutne da pomognu rad ovog lista koji je jedan od retkih štampanih publikacija koje izlaze na srpskom jeziku i čitaju se, ne samo u Ilinoisu i okolini, već sve više i širom SAD.
Na kraju, N. Aćimović je izneo očekivanje da će gospođa Petrović i njen tim nastaviti sa uspešnim radom i u budućnosti.
Ključne reči: SAD