gototopgototop
четвртак, 07. новембар 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
МСП И. Мркић примио је генералног секретара Савета Европе Торбјорна Јагланда
+ larger fontnormal font- Smaller font
Мркић - ЈагландМинистар спољних послова Републике Србије Иван Мркић примио је данас генералног секретара Савета Европе Торбјорна Јагланда, који борави у Београду поводом учешћа на Министарској конференцији Савета Европе „Слобода изражавања и демократија у дигиталној ери".

Сарадња Републике Србије и Савета Европе је у разговору оцењена као веома добра, уз изражено уверење да ће у том духу бити и настављена.

Посебно је било речи о даљем ангажовању Савета Европе на Косову и Метохији, реформи мониторинг механизама Организације, као и другим темама из домена сарадње Србије и Савета Европе.

Министар Мркић је истакао да је за Србију веома значајно да Савет Европе настави са статусно неутралним ангажовањем на Косову и Метохији.

Изразио је задовољство поводом поновне кандидатуре Торбјорна Јагланда за генералног секретара Савета Европе, нагласивши да може да рачуна на подршку Србије.

Генерални секретар Савета Европе похвалио је напоре које Србија улаже у процесу унутрашњих реформи и европских интеграција. Посебно je позитивно оценио конструктиван приступ Србије у дијалогу са Приштином.