gototopgototop
среда, 27. новембар 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Разговор државног секретара др Снежане Јанковић са коизвестиоцима Мониторинг комитета Парламентарне скупштине Савета Европе
+ larger fontnormal font- Smaller font
Sorry, you have not enough rights to view this image.Државни секретар у Министарству спољних послова Републике Србије др Снежана Јанковић примила је 26. новембра 2013. године коизвестиоце Мониторинг комитета Парламентарне скупштине Савета Европе за Србију, Давита Харутинијана и Индрека Сара, који се налазе у посети Србији.

Сарадња Републике Србије и Савета Европе је оцењена као веома добра, као и напредак Србије остварен у испуњавању преузетих обавеза према Савету Европе, који је од значаја и у контексту наших интеграција у ЕУ.

Државни секретар др Снежана Јанковић је подвукла опредељење Србије за поштовање обавеза преузетих приликом пријема у Савет Европе. Истакла је да су борба против корупције и унапређење ефикасности правосуђа, чему Савет Европе и Парламентарна скупштина СЕ придају посебну важност, истовремено питања од непосредног значаја за грађане наше земље и да ће напредак у овим областима бити вреднован и у преговорима о чланству у ЕУ.

Коизвестиоци Парламентарне скупштине Савета Европе су похвалили напоре које Србија улаже у процесу европских интеграција и подржали коришћење институција Савета Европе у том процесу.