gototopgototop
utorak, 03. decembar 2013. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Konsultacije između MSP Republike Srbije i MIP Republike Belorusije
+ larger fontnormal font- Smaller font
Sorry, you have not enough rights to view this image.Bilateralne političke konsultacije između Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva inostranih poslova Republike Belorusije održane su 3. decembra 2013. godine u Beogradu na nivou pomoćnika ministra spoljnih poslova za bilateralnu saradnju.

U razgovorima, koji su protekli u otvorenoj i srdačnoj atmosferi, obostrano je ocenjeno da se odnosi dve zemlje razvijaju u duhu tradicionalnog prijateljstva i razumevanja. Izražena su očekivanja za daljim unapređenjem političkog dijaloga na najvišem i visokom nivou, kao i intenziviranjem i produbljivanjem saradnje na svim poljima od zajedničkog interesa. Posebno je istaknut značaj daljeg razvoja ekonomskih odnosa.

Delegaciju Ministarstva inostranih poslova Republike Belorusije, na čelu sa zamenikom ministra Jelenom Kupčinom, primio je i ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić, koji je tom prilikom izrazio zadovoljstvo ukupnim, dinamičnim razvojem saradnje dva ministarstva i dve države, ukazujući da je poseta predsednika R. Srbije Tomislava Nikolića R. Belorusiji u martu 2013.godine, obostrano označena kao početak nove etape u odnosima između naših dveju zemalja.