gototopgototop
уторак, 03. децембар 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Драгомир Карић почасни конзул
+ larger fontnormal font- Smaller font
Flag of Belarus.svgМинистар спољних послова Републике Србије Иван Мркић уручио је 3. децембра 2013. године оригинал егзекватуре почасном конзулу Републике Белорусије у Републици Србији Драгомиру Карићу. Церемонији инаугурације су присуствовали председник Републике Србије Т. Николић, заменица министра иностраних послова Р. Белорусије Јелена Купчина, амбасадор Р. Белорусије у Србији В. Чушев, народни посланици, црквени великодостојници, као и представници дипломатског кора.

Министар Мркић је посебно нагласио да је отварање трећег почасног конзулата Р. Белорусије у Р. Србији у 2013. години, након оних у Новом Саду и Крагујевцу, још једна потврда даљег јачања традиционало добрих и пријатељских односа између Р. Србије и Р. Белорусије.

Почасни конзул ће имати јурисдикционо подручје на територији града Београда, као и следећих управних округа: Мачванског, Колубарског, Подунавског и Браничевског и својом активнишћу ће олакшати и помоћи даљи развој старих и успостављење нових веза између заинтересованих појединаца, организација и институција у свим областима сарадње.

МСП И.Мркић је изразио уверење да ће отварање и рад Конзулата конкретно допринети унапређењу свеукупних политичких, економских и културних односа.
Кључне речи: Белорусија Иван Мркић