gototopgototop
utorak, 11. mart 2014. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
MSP Ivan Mrkić učestvovao na Srpsko-jermenskom poslovnom forumu
+ larger fontnormal font- Smaller font
Mrkić na ceremoniji otvaranja Jermensko-srpskog poslovnog forumaU sklopu dvodnevne posete Jermeniji, ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivan Mrkić učestvovao je danas na prvom Srpsko-jermenskom poslovnom forumu u Jerevanu, koji treba da podstakne ekonomsku saradnju i osnaži bilateralne odnose dve zemlje.

Ministar Mrkić ukazao je da Srbija ima interes za povećanje trgovinske razmene sa Jermenijom: „Cilj nam je da unapredimo ekonomsku saradnju i to putem zajedničkih kompanija i zajedničkog učešća na trećim tržištima", istakao je Mrkić.

Srpski šef diplomatije ocenio je da su oblasti sa najvećom perspektivama za saradnju vezane za poljoprivredu, vodoprivredu, hemijsku i petrohemijsku industriju, farmaciju i turizam.

Unapređenju saradnje na ekonomskom planu doprinelo bi uspostavljanje direktne avio - linije između dve prestonice, dodao je šef diplomatije I. Mrkić.

Forum su zajednički organizovali Privredna komora Srbije, Jermenska razvojna agencija i počasni konzul u Jermeniji. Učesnicima skupa se obratio i jermenski ministar ekonomije Vagram Avanesjan.

Prvog dana posete Jermeniji ministar Mrkić razgovarao je sa predsednikom Seržom Sargsjanom, premijerom Tigranom Sarkisjanom, predsednikom Narodne skupštine Ovikom Abramjanom, ministrom inostranih poslova Jermenije Edvardom Nalbandjanom. Imao je i susret sa poglavarom Jermenske apostolske crkve Gareginom II.

Posetu Jermeniji delegacija Srbije je završila obilaskom spomenika jugoslovenskim pilotima koji su nastradali u saobraćajnoj nesreći iznad Jermenije 1988. godine kada su isporučivali pomoć toj zemlji posle razornog zemljotresa.

Video materijal o poseti ministra Mrkića Jermeniji možete pogledati na sledećem linku, a fotografije na linku.

Srpsko-jermenski biznis forum u Jerevanu


Mrkić obišao spomenik jugoslovenskim pilotima nastradalim iznad Jermenije

Ključne reči: Jermenija Ivan Mrkić