gototopgototop
среда, 12. март 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Споразум о донацији еколошких возила најновије генерације Владе Јапана Влади Републике Србије
+ larger fontnormal font- Smaller font
Мркић - Куроки Министар спољних послова Републике Србије Иван Мркић и амбасадор Јапана у Београду Масафуми Куроки потписали су данас у Министарству спољних послова Споразум о донацији Владе Јапана Влади Републике Србије у вредности од 500 милиона јапанских јена (око 3,57 милиона евра).

У оквиру ове донације Републици Србији биће додељена еколошка возила најновије генерације за потребе јавног сектора, кaо подршка напорима Владе Републике Србије за унапређење и заштиту животне средине.

Министар Мркић искpeно се захвалио на најновијој донацији Влади Јапана и подсетио да су међудржавни односи између Јапана и Србије успостављени још пре 132. године. Такође, министар Мркић се захвалио на укупној хуманитарној, развојној и техничкој помоћи коју је Јапан упутио Србији и оценио да је ово још један у низу пријатељских гестова Јапана.

Шеф дипломатије Републике Србије поновио је интерес наше земље за даљим унапређењем свеобухватне сарадње и упутио позив члановима царске породице Јапана да посете Републику Србију.
Кључне речи: Јапан Иван Мркић