gototopgototop
петак, 04. април 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
МСП Иван Мркић на састанку са МИП ЕУ и држава кандидата за чланство у ЕУ
+ larger fontnormal font- Smaller font
European Commission flagsМинистар спољних послова Републике Србије Иван Мркић учествоваће на састанку министара иностраних послова земаља чланица ЕУ и земаља кандидата за чланство, који се одржава 5. априла, у Атини.

На овом неформалном састанку, чији ће домаћин бити Висока представница за спољну политику и безбедност ЕУ Кетрин Ештон, разговараће се о процесу интеграција држава кандидата за чланство у ЕУ, као и о Источном и Јужном партнерству.

Истовремено ће ово бити прилика да на маргинама скупа, министар Мркић има бројне билатералне сусрете са министрима иностраних послова држава чланица ЕУ.

Учешће министра Мркића на састанку у Атини је још један у низу сусрета који указују на унапређену динамику односа са ЕУ од почетка преговора о приступању Републике Србије Унији. Такође, представља потврду партнерских односа и континуираног дијалога на свим нивоима.

Подсећамо да је шеф српске дипломатије у фебруару присуствовао радној вечери чији је домаћин била Висока представница за спољну политику и безбедност ЕУ К. Ештон.