gototopgototop
sreda, 09. april 2014. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Potpisan Memorandum o razumevanju o uzajamnoj saradnji između Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Instituta za spoljne poslove Ministarstva inostranih poslova Republike Irak
+ larger fontnormal font- Smaller font
kovac-irakAmbasador dr Matil D. Al-Sabti, direktor Instituta za spoljne poslove i Direktorata za političko planiranje Ministarstva spoljnih poslova Republike Irak i Aleksandra Kovač, rukovodilac Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, potpisali su 9. aprila 2014. godine Memorandum o razumevanju o uzajamnoj saradnji između Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Instituta za spoljne poslove Ministarstva spoljnih poslova Republike Irak.

Tokom radnog susreta razgovarano je o diplomatskoj edukaciji i organizaciji nastavnih programa, kao i unapređenju i razvijanju buduće saradnje u domenu usavršavanja i osposobljavanja diplomatskog kadra na osnovu potpisanog bilateralnog sporazuma.

Ambasadora dr Matil D. Al-Sabtija su, tokom posete Beogradu, primili šef Kabineta ministra spoljnih poslova amb. Vladimir Marić, načelnik Odeljenja za Afriku i Bliski istok amb. Goran Vujičić, i načelnik Odeljenja za analizu i planiranje amb. Željko Jović.
Ključne reči: Irak