gototopgototop
четвртак, 17. април 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Амбасада Р. Србије помоћи ће српским студентима који се спремају да напусте Украјину
+ larger fontnormal font- Smaller font
Амбасада Републике Србије у Кијеву је у свакодневном контакту са држављанима Србије који се налазе у Доњецку и Луганску. Осамдесетак студената и спортиста налазе се у овом подручју, а Амбасада учествује у припремама за повратак студената Музичке академије из Луганска.
У пратњи службеника Амбасаде Србије, 39 од 47 студената који се налазе у Луганску кренуће 22. априла возом ка Кијеву, одакле ће наставити пут ка Београду. Осам студената завршне године остаје у Луганску, а Амбасада, у контакту са Ректоратом, настоји да обезбеди услове да они што пре заврше школовање, како би се вратили са дипломама ове престижне Академије.
Амбасада Србије у Кијеву се раније обратила надлежном министарству у Украјини и међунардоним школама у којима се налазе наши ученици, са захтевом да се званично скрати школска година и ученици врате кућама.
Број наших држављана који бораве у Украјини, према информацијама Амбасаде, смањио се са око 800, колико их је било пре последњих дешавања, на око 400, од којих се 150 налази у подручјима захваћеним нередима.
Према информацијама Амбасаде, наши грађани досад нису имали никаквих непријатности. Грађевинари који већ годинама раде у Доњецку за сада неће напуштати Украјину, рекао је Булатовић у интервјуу „Политици", који можете прочитати овде.
Кључне речи: Украјина