gototopgototop
četvrtak, 17. april 2014. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ambasada R. Srbije pomoći će srpskim studentima koji se spremaju da napuste Ukrajinu
+ larger fontnormal font- Smaller font
Ambasada Republike Srbije u Kijevu je u svakodnevnom kontaktu sa državljanima Srbije koji se nalaze u Donjecku i Lugansku. Osamdesetak studenata i sportista nalaze se u ovom području, a Ambasada učestvuje u pripremama za povratak studenata Muzičke akademije iz Luganska.
U pratnji službenika Ambasade Srbije, 39 od 47 studenata koji se nalaze u Lugansku krenuće 22. aprila vozom ka Kijevu, odakle će nastaviti put ka Beogradu. Osam studenata završne godine ostaje u Lugansku, a Ambasada, u kontaktu sa Rektoratom, nastoji da obezbedi uslove da oni što pre završe školovanje, kako bi se vratili sa diplomama ove prestižne Akademije.
Ambasada Srbije u Kijevu se ranije obratila nadležnom ministarstvu u Ukrajini i međunardonim školama u kojima se nalaze naši učenici, sa zahtevom da se zvanično skrati školska godina i učenici vrate kućama.
Broj naših državljana koji borave u Ukrajini, prema informacijama Ambasade, smanjio se sa oko 800, koliko ih je bilo pre poslednjih dešavanja, na oko 400, od kojih se 150 nalazi u područjima zahvaćenim neredima.
Prema informacijama Ambasade, naši građani dosad nisu imali nikakvih neprijatnosti. Građevinari koji već godinama rade u Donjecku za sada neće napuštati Ukrajinu, rekao je Bulatović u intervjuu „Politici", koji možete pročitati ovde.
Ključne reči: Ukrajina