gototopgototop
utorak, 29. april 2014. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Dačić: Nikad sankcije protiv Rusije
+ larger fontnormal font- Smaller font
Prvi potpredsednik Vlade i ministar inostranih poslova Ivica Dačić izjavio je da će Srbija zadržati neutralan stav po pitanju ukrajinske krize.

Dačić je ponovio da se Srbija nikada neće priključiti bilo kakvim sankcijama protiv Rusije.

"Poštujemo teritorijalni integritet svake zemlje članice UN, uključujući i Ukrajinu, ali s druge strane Srbija se nikada neće priključiti bilo kojim sankcijama protiv Rusije jer je reč ne samo o nama prijateljskoj državi, ekonomskom i političkom partneru, već i o državi koja nikada nije uvodila sankcije prema Srbiji", rekao je Dačić za "Blic".

U intervjuu za taj list, bivši premijer je rekao da će taj stav biti iznet i na Savetu Evrope, jer je bitno da Srbija zadrži principijelan odnos. Govoreći o dijalogu sa Prištinom, Dačić je rekao da njegov nastavak još nije zakazan ali da su stvari potpuno jasne, odnosno da je pregovarački proces na nivou premijera.

"Tako je i započet. Spreman sam da dam svoj doprinos koliko je to potrebno premijeru", rekao je Dačić.

Komentarišući navode opozicije da je na personalni sastav Vlade Srbije uticao i strani faktor, Dačić je rekao da te tvrdnje spadaju u red političke fantastike.

"Sada za formiranje Vlade nije bila potrebna koalicija, već je reč o isključivo političkoj odluci premijera da pruži ruku saradnje i drugim političkim faktorima", rekao je Dačić.