gototopgototop
понедељак, 16. јун 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Дачић дочекао Лаврова
+ larger fontnormal font- Smaller font
Дачић - ЛавровПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић дочекао је министра иностраних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова, који је данас започео дводневну посету Београду током које ће разговарати са највишим државним званичницима.
Министар Дачић истакао је да је посета руског колеге још један корак у развоју политичких односа две братске и пријатељске земље. "Руска Федерација и Србија имају потписан Споразум о стратешком партнерству и желимо да наше односе и надаље развијамо у духу пријатељства", додао је министар Дачић по слетању руског шефа дипломатије на београдски аеродром "Никола Тесла".
У кратком обраћању новинарима, Лавров је истакао да високо цени став Србије која жели уједињење, а не раздвајање у Европи, јер, како је рекао, Русија жели да све земље ЕУ и Евроазије буду у заједничком привредном и хуманитарном простору.
Министар Лавров упутио се са аеродрома на Гробље ослободилаца Београда, где је положио венце на Споменик совјетским војницима. Посета је, по жељи руског министра, почела сећањем на Београдску офанзиву.
Министри Дачић и Лавров одржаће састанак у уторак, када ће бити потписан и План консултација између Министарства спољних послова Србије и Министарства спољних послова Руске Федерације за период 2015-2016. године.

Извор: Танјуг