gototopgototop
понедељак, 30. јун 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Куртоазна посета амбасадора Грчке министру Дачићу
+ larger fontnormal font- Smaller font
Дачић - ИкономидисПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је у куртоазну посету амбасадора Републике Грчке Константиноса Икономидиса.

Главне теме разговора биле су даљи развој билатералних односа, подршка Грчке европским интеграцијама Србије, преговори Београда и Приштине под окриљем ЕУ, регионалне и друге актуелне међународне теме.

Први ППВ и МСП Ивица Дачић изразио је захвалност за хуманитарну помоћ упућену поплављеним подручјима РС, упркос тешкој економској ситуацији која влада у Грчкој.

У пријатељском разговору саговорници су се сложили да је наставак и унапређење политичког дијалога и свеукупних билатералних односа у обостраном интересу.

Током куртоазног састанка са амбасадором Константиносом Икономидисом, министар Дачић предложио је да се обележи стогодишњица Првог светског рата на Солунском фронту, јер пробој Солунског фронта означава како крај Првог светског рата, тако и херојство савезника, међу које спада и Француска, чије учешће је добродошло. Амбасадор Икономидис сложио се да је обележавање завршетка Првог светског рата код Солунског фронта од великог значаја за обе земље, и пренео да ће о српском предлогу обавестити Владу Републике Грчке.

Кључне речи: Грчка Ивица Дачић