gototopgototop
уторак, 01. јул 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Самит Влада подстицај за сарадњу Србије и Мађарске, сложили се министри спољних послова
+ larger fontnormal font- Smaller font
Дачић - НаврачичПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић учествовао је данас на првом Самиту Владе Републике Србије и Владе Мађарске, који је одржан у Палати Србије. Поред учешћа на пленарној заједничкој седници влада Републике Србије и Мађарске и свечаном ручку, који је у част премијера Мађарске Виктора Орбана са делегацијом приредио председник Владе Републике Србије Александар Вучић, министар Дачић се на маргинама Самита срео са министром спољних послова и спољне трговине Мађарске Тибором Наврачичем.

Обојица министара изразили су задовољство због одржавања Самита влада две земље, што виде као подстицај за даље унапређење и проширење различитих облика билатералне сарадње. Односи између Републике Србије и Мађарске оцењени су као веома добри, и још једном је потврђена заједничка опредељеност за наставак политичког дијалога и сарадње.
Први потпредседник Владе и министар спољних послова Дачић захвалио се на доследној подршци Мађарске европским интеграцијама Србије, као и на промптно пруженој техничкој и помоћи у људству приликом недавних поплава. Овом приликом, упутио је и позив мађарском колеги да на јесен дође у званичну билатералну посету Србији.

Министар спољних послова и спољне трговине Наврачич истакао је опредељеност Мађарске за наставак процеса проширења ЕУ на регион ЗБ, понављајући њену спремност да пренесе своја искустава и пружи политичку и стручну, техничку помоћ Србији у процесу приступних преговора. У том контексту, договорене су редовне консултације и интензивнија сарадња два министарства у наредном периоду.


Кључне речи: Мађарска Ивица Дачић