gototopgototop
субота, 05. јул 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Састанак ППВ и МСП Дачића са Иреном Војачковом-Сољорано, сталним координатором УН у Србији
+ larger fontnormal font- Smaller font
Дачић - Војачкова-СољораноПрви потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је данас са Иреном Војачковом-Сољорано, сталним координатором Уједињених нација у Србији, о припремама Донаторске конференције која ће се одржати у Бриселу, као и учешћу министра Дачића на Форуму на високом политичком нивоу Економско-социјалног савета УН (ЕКОСОК), који ће се идуће седмице одржати у Њујорку.

Министар Дачић захвалио се на промптној и ефикасној помоћи коју су УН пружиле Србији након недавних поплава. Посебно је указао на значај учешћа и активног доприноса УН током предстојеће Донаторске конференције и подвукао активност и допринос УН Тима на изради извештаја о процени штете, који се припрема у сарадњи са надлежним министарствима.

Војачкова-Сољорано најавила је да ће УН својим присуством на Донаторској конференцији допринети њеном универзалном карактеру, као и што успешнијој реализацији конкретних донација за најургентније потребе становништва у Србији.

Обострано је оцењено да Србија, као земља са великим историјским искуством на глобалном плану, својим ангажманом у УН, а посебно чланством у ЕКОСОК, може значајно да допринесе решавању кључних питања савременог света. Министар Дачић је закључио да је свестрана сарадња са УН од суштинског значаја за Србију и њен развој.

Кључне речи: Ивица Дачић УН