gototopgototop
среда, 20. август 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Потребно интензивирати политички дијалог Србије и БиХ, сложили се министри Дачић и Лагумџија
+ larger fontnormal font- Smaller font
Дачић - ЛагумџијаПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић разговарао је данас са замеником председавајућег Савета министара и министром иностраних послова Босне и Херцеговине Златком Лагумџијом, који борави у радној посети Србији.

Током разговора размењена су мишљења о темама предстојеће конференције о Западном Балкану која се 28. августа одржава у Берлину.

Размотрени су и укупни политички односи две земље и наглашено да је, након предстојећих избора у БиХ у октобру ове године, потребно интензивирати политички дијалог на највишем нивоу и приступити решавању преосталих отворених питања.

Министри су закључили да би том процесу значајно допринело и одржавање заједничке седнице Владе Србије и Савета министара БиХ.

Тема разговора биле су и европске интеграције Србије и БиХ, а том приликом договорено је побољшање економске сарадње, пре свега у домену заједничког наступа на трећим тржиштима.

Министар Дачић подвукао је да Србија снажно подржава територијални интегритет и суверенитет БиХ, Дејтонско-париски споразум, као и све оно о чему се, у погледу уређења БиХ, сагласе два ентитета и три конститутивна народа.