gototopgototop
subota, 13. septembar 2014. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić prisustvovao ustoličenju episkopa slavonskog Jovana
+ larger fontnormal font- Smaller font
Ivica Dačić na ustoličenjuPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić prisustvovao je danas ustoličenju episkopa slavonskog Jovana u Sabornoj crkvi Svete Trojice u Pakracu.

Svečanoj arhijerejskoj liturgiji, koju je služio patrijarh srpski Irinej, prisustvovali su i visoki crkveni zvaničnici katoličke crkve i drugih crkava i verskih zajednica, političke ličnosti Hrvatske, Srbije i Republike Srpske.

Ministar Dačić izjavio je tom prilikom da je Srpska pravoslavna crkva jedan od najznačajnijih oslonaca i centara okupljanja srpskog naroda svuda u svetu.

"Veliki je značaj SPC za očuvanje duhovnog, nacionalnog, kulturnog nasleđa i identiteta Srba u Hrvatskoj", istakao je Dačić i podsetio da se među spoljnopolitičkim prioritetima Srbije posebna važnost pridaje unapređenju odnosa sa susedima, a naročito sa državama nastalim na prostoru bivše Jugoslavije.

"Odnosi Srbije i Hrvatske treba da budu zasnovani na poverenju i zajedničkim interesima i vrednostima koje možemo da delimo. Izgradnja dobrih odnosa Srbije i Hrvatske je ključni faktor za stabilizaciju i razvoj čitavog regiona", rekao je Dačić.


Ključne reči: Hrvatska Ivica Dačić