gototopgototop
уторак, 21. октобар 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Ештонова одала признање Дачићу због државничке храбрости
+ larger fontnormal font- Smaller font
Дачић - ЕштонПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић боравио је данас у Бриселу у опроштајној посети високој представници ЕУ за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон.

Преговарачки процес био је једна од централних тема разговора као и усаглашавање политике Републике Србије и Европске уније и придруживање декларацијама ЕУ. Министар Дачић посебно је истакао будуће председавање Србије ОЕБС-у, односно нашу агенду за наредну годину.

Шеф српске дипломатије захвалио се Ештоновој на сарадњи и стрпљењу које је показала током дијалога о нормализацији односа са Приштином. Он је истакао да је Ештонова била једини објективни посредник у кризама на Западном Балкану.

Подвукао је и да је Кетрин Ештон значајно допринела да Србија ове године уђе у преговарачки процес придруживања ЕУ.

У разговору са одлазећом шефицом европске дипломатије, Дачић је нагласио да је Србија решена да остане на европском путу и да ће спровести све на шта се обавезала потписивањем Бриселског споразума.

Ештон је министру Дачићу одала признање због државничке храбрости испољене током дијалога, као и због истрајавања Србије на европском путу.