gototopgototop
петак, 07. новембар 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Мекалистер жели да охрабри реформске процесе у Србији
+ larger fontnormal font- Smaller font
Дачић - МекалистерПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић и известилац Европског парламента за Србију Дејвид Мекалистер оценили су у данашњем разговору да постоји висок степен сарадње Србије и Европског парламента.

Министар Дачић честитао је Мекалистеру на избору за новог известиоца Европског парламента за Србију и указао на велики значај који Србија придаје сарадњи са институцијама Европске уније, а нарочито ЕП.

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић истакао је значај сарадње Србије и Немачке која је подигнута на виши ниво на свим пољима и изразио очекивање да ће у новом сазиву Европског парламента и у мандату нове Европске комисије доминирати тема проширења ЕУ.

Дачић је изаразио задовољство што ће Србија и Немачка сарађивати у новој „Тројци" председавања ОЕБС-у и истакао чињеницу да је Србија постала кредибилнији и предвидљивији партнер за Немачку, а тиме и за ЕУ.

Известилац Европског парламента за Србију Дејвид Мекалистер рекао је да се нада да ће се Србија ускоро прикључити Европској унији, као и да жели да охрабри реформске процесе у Србији, не само када реч о унутрашењем законодавству и приликама, већ и процесу помирења на целом простору Западног Балкана.

Мекалистер је рекао да ће извештај Комисије ЕУ о Србији завршити у јануару 2015. године и да очекује да ће у марту 2015. године бити усвојен са великом подршком.