gototopgototop
petak, 07. novembar 2014. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Oproštajna poseta ambasadora Indonezije u Srbiji Semuela Samsona
+ larger fontnormal font- Smaller font
amb. IndonezijePrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Republike Indonezije u Srbiji Semuela Samsona.

U razgovoru je izražen obostrani interes za dalje unapređenje političkog dijaloga kroz razmenu poseta na najvišem nivou, kao i za intenziviranje svih vidova bilateralne i ekonomske saradnje. Konstatovano je da i u godini kada obeležavamo šezdesetogodišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa, dve zemlje ostvaruju široku saradnju u brojnim oblastima, koja se zasniva na tradicionalnom prijateljstvu, razumevanju i uzajamnom poštovanju.

Ministar Dačić čestitao je ambasadoru na visokom priznanju - Ordenu srpske zastave koji mu je uručio predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, kao izraz zahvalnosti na predanom angažovanju i ličnom doprinosu razvoju i produbljivanju svestrane saradnje i tradicionalnog višedecenijskog prijateljstva dve zemlje.

Ambasador Samson ponovio je da Indonezija pridaje veliku pažnju negovanju i jačanju saradnje sa Srbijom u svim oblastima od interesa za dve zemlje, čemu je tokom svog četvorogodišnjeg mandata u Srbiji nastojao da pruži i svoj lični doprinos.
Ključne reči: Indonezija Ivica Dačić