gototopgototop
четвртак, 20. новембар 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Комесар Хан: Србија прва дестинација на Западном Балкану
+ larger fontnormal font- Smaller font
HanПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је данас европског комесара за суседску политику и преговоре о проширењу Јоханеса Хана.

Стицање пуноправног чланства у ЕУ видимо као заједнички рад и партнерски однос држава Западног Балкана и ЕУ, рекао је министар Дачић, додавши да Србија сматра важним и корисним то што се у дискусију о проблемима са којима се суочава наш регион укључују и наши партнери из ЕУ.

Шеф српске дипломатије обавестио је комесара Хана да је за подршку реформском процесу у Србији од велике важности да што пре отвори једно од 35 поглавља приступних преговора.

Министар Дачић детаљно је информисао саговорника о приоритетима и плановима за председавање Србије ОЕБС-у током 2015. године, посебно истичући да је то прилика за Србију да још једном покаже своју политичку кредибилност партнерима.

Комесар Хан је указао да је за своју прву дестинацију у региону након преузимања функције комесара ЕУ одабрао Србију са циљем да истакне важност коју ЕУ придаје нашој земљи и њеном процесу европских интеграција. Захвалио се министру Дачићу на срдачној добродошлици и исказаној спремности за сарадњу и неговање партнерског односа између Србије и ЕУ. Комесар Хан је исказао пуну спремност за убрзавање процеса евроинтеграција Србије, за шта ће се и лично заложити.