gototopgototop
понедељак, 08. децембар 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић разговарао са послаником Бундестага Нилсом Аненом
+ larger fontnormal font- Smaller font
BundestagПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић састао се данас са послаником немачког Бундестага Нилсом Аненом, чланом Социјадемократске партије Немачке и шефом фракције СПД у Одбору за спољне послове Бундестага.

Министар Дачић истакао је током разговора да је Србија потпуно спремна за преговарачки процес о чланству у ЕУ и изразио очекивање да ће Немачка позитивно оценити политику Владе Србије на спровођењу унутрашњих реформи, учешће у дијалогу са Приштином и допринос стабилизацији региона, као и да ће нам пружити подршку у преговорима.

Нилс Анен честитао је шефу српске дипломатије на преузимању председавања ОЕБС-у, наглашавајући да је то израз растућег поверења земаља учесница ОЕБС-а у Србију. Немачка ће, иначе, од наредне године, заједно са Србијом бити чланица Тројке ОЕБС-а.

Током разговора размотрене су и теме из домена билатералне сарадње, а министар Дачић нагласио је спремност Србије да развија и унапређује свеукупну сарадњу са Немачком, једним од најважнијих економских партнера Србије. У првих десет месеци ове године, спољнотрговинска размена бележи тенденцију раста, док је прошле године достигла рекорд од скоро три милијарде евра.
Кључне речи: Немачка Ивица Дачић