gototopgototop
petak, 26. decembar 2014. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Dačić poželeo dobrodošlicu novom ambasadoru Južne Koreje u Srbiji
+ larger fontnormal font- Smaller font
korejaPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić sastao se danas sa novim ambasadorom Južne Koreje u Republici Srbiji Li Do-hunom.

U razgovoru je istaknuto da su diplomatski odnosi dve zemlje uspostavljeni pre tačno 25 godina i da su se u tom periodu kontinuirano razvijali u raznim oblastima. Dogovoreno je dalje unapređenje političkog dijaloga kroz razmenu poseta na najvišem nivou i intenziviranje svih vidova bilateralne i ekonomske saradnje.

Ministar Dačić poželeo je dobrodošlicu i uspešan rad novom ambasadoru. On je pozitivno ocenio aktivnosti korejske kompanije „Jura", koja je otvorila četiri fabrike u Srbiji i založio se za veće prisustvo i drugih korejskih firmi i investitora u našoj zemlji.

Ambasador Li istakao je da Republika Koreja pridaje veliku pažnju jačanju saradnje sa Srbijom u svim oblastima. Najavio je mogućnost novih investicija, naročito onih kompanija čiji su proizvodi već prisutni na srpskom tržištu, a koje razmatraju i otvaranje svojih proizvodnih pogona u našoj zemlji.