gototopgototop
četvrtak, 08. januar 2015. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Demanti pisanja pojedinih medija u vezi sa eventualnim priznanjem JPNK od strane Etiopije
+ larger fontnormal font- Smaller font
mspU vezi sa pisanjem pojedinih medija u kojima se spekuliše o navodnom priznanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova od strane Etiopije, Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije ističe da o tome nikada nije bilo reči u zvaničnim razgovorima sa etiopskom stranom, niti je bilo indicija koje bi mogle ukazati na promenu čvrstog stava Etiopije po pitanju njenog nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Ministarstvo spoljnih poslova je u više navrata dobilo uveravanja etiopske strane da do promene stava po pitanju nepriznavanja JPNK neće doći.

Istovremeno, Republika Srbija ostaje dosledna posvećenosti daljem unapređenju bilateralnih političkih, ekonomskih i drugih odnosa sa Etiopijom o čemu će tokom predstojećih zvaničnih poseta biti detaljnije razgovarano.

Republika Srbija i Etiopija su bile i ostale dosledne u održavanju tradicionalno dobrih odnosa dve zemlje još iz vremena SFRJ, a koji traju do današnjih dana.

Ministarstvo spoljnih poslova će i dalje raditi na učvršćivanju odnosa sa Etiopijom ne samo na bilateralnom, već i na multilateralnom planu, posebno u vezi sa inicijativama Afričke Unije, ali i sa svim drugim inicijativama UN koje se odnose na afrički kontinent.