gototopgototop
петак, 16. јануар 2015. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министарство спољних послова Републике Србије упутило саучешће Савезној Влади и народу Нигерије
+ larger fontnormal font- Smaller font
flag-nigeria-XLСа великом забринутошћу и искреном тугом пратимо ескалацију насиља и страдање недужних цивила у пријатељској Републици Нигерији. Уочи предстојећих избора у Републици Нигерији, заказаних за фебруар 2015. године, терористи и даље убијају на стотине недужних грађанa у непрестаним нападима на цркве и џамије, школе и владине установе.

Република Србија са гнушањем одбацује тероризам као метод за остварење политички, етнички и верски мотивисаних циљева или решавања међусобно отворених питања. Република Србија, такође, исказује пуну солидарност са народом Нигерије, са којим нас повезују дугогодишње пријатељство и пружа снажну подршку Влади Савезне Републике Нигерије у њеној борби против тероризма и насиља.

Истовремено, исказује спремност да, у границама својих могућности, пружи сву неопходну помоћ и подршку настојањима нигеријске Владе у решавању проблема тероризма.

Министарство спољних послова Републике Србије упућује најдубље саучешће Савезној влади и народу Нигерије, посебно породицама преминулих и расељених лица из града Баге.