gototopgototop
petak, 16. januar 2015. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije uputilo saučešće Saveznoj Vladi i narodu Nigerije
+ larger fontnormal font- Smaller font
flag-nigeria-XLSa velikom zabrinutošću i iskrenom tugom pratimo eskalaciju nasilja i stradanje nedužnih civila u prijateljskoj Republici Nigeriji. Uoči predstojećih izbora u Republici Nigeriji, zakazanih za februar 2015. godine, teroristi i dalje ubijaju na stotine nedužnih građana u neprestanim napadima na crkve i dzamije, škole i vladine ustanove.

Republika Srbija sa gnušanjem odbacuje terorizam kao metod za ostvarenje politički, etnički i verski motivisanih ciljeva ili rešavanja međusobno otvorenih pitanja. Republika Srbija, takođe, iskazuje punu solidarnost sa narodom Nigerije, sa kojim nas povezuju dugogodišnje prijateljstvo i pruža snažnu podršku Vladi Savezne Republike Nigerije u njenoj borbi protiv terorizma i nasilja.

Istovremeno, iskazuje spremnost da, u granicama svojih mogućnosti, pruži svu neophodnu pomoć i podršku nastojanjima nigerijske Vlade u rešavanju problema terorizma.

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije upućuje najdublje saučešće Saveznoj vladi i narodu Nigerije, posebno porodicama preminulih i raseljenih lica iz grada Bage.