gototopgototop
sreda, 07. januar 2015. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Predsedavajući OEBS-u ministar Dačić i Generalni sekretar OEBS-a Zanijer oštro osudili današnji teroristički napad na francuski magazin "Šarli Ebdo"
+ larger fontnormal font- Smaller font
oebs plakatPredsedavajući OEBS-u ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić i Generalni sekretar Organizacije Lamberto Zanijer oštro su osudili današnji teroristički napad na francuski satirični magazin "Šarli Ebdo" u Parizu, osuđujući masakr kao napad na slobodu izražavanja. 

„Veoma sam potresen vešću o napadu na kancelariju magazina Šarli Ebdo u Parizu, u kome je nekoliko ljudi poginulo, a mnogi su ranjeni", rekao je Dačić.

„Nasilje nad novinarima je neprihvatljivo i treba ga tretirati kao napad na celo društvo. Terorizam, u bilo kom obliku, ne može biti tolerisan niti opravdan", dodao je. „Želeo bih da izjavim saučešće ožalošćenima i poželim brz oporavak povređenima".

Generalni sekretar OEBS-a Lamberto Zanijer, takođe izjavljujući saučešće, rekao je: "Snažno osuđujem ovaj akt nasilja nad slobodom medija, koji je rezultirao smrću i ranjavanjem mnogih. Današnji napad takođe podvlači značaj negovanja tolerancije i nediskriminacije u našim društvima, kao način da se suprotstavimo nasilnom ekstremizmu i radikalizaciji koja vodi ka terorizmu".