gototopgototop
četvrtak, 05. februar 2015. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Državni sekretar Roksanda Ninčić primila posetu polaznika Vojne akademije Ministarstvu spoljnih poslova
+ larger fontnormal font- Smaller font
DS 1Polaznici Četvrte klase Visokih studija bezbednosti i odbrane Vojne akademije Ministarstva odbrane Republike Srbije posetili su 04.februara Ministarstvo spoljnih poslova.

Državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Roksanda Ninčić upoznala je polaznike Visokih studija sa delokrugom rada i aktuelnim zadacima Ministarstva spoljnih poslova u izvršavanju spoljnopolitičkih prioriteta Republike Srbije. Razmatrana su i pitanja iz oblasti bilateralnih odnosa zemalja regiona Zapadnog Balkana, bezbednosne politike (učešće Republike Srbije u Zajedničkoj bezbednosnoj i odbrambenoj politici Evropske Unije, saradnja Republike Srbije i NATO kroz program Partnerstvo za mir), kao i aktivnosti u međunarodnim forumima i inicijativama u domenu razoružanja, proliferacije i izvozne kontrole naoružanja.

Visoke studije bezbednosti i odbrane predstavljaju najviši oblik usavršavanja u vojno-obrazovnom sistemu Republike Srbije. Pored predstavnika ministarstava, Vojske Srbije i drugih institucija Republike Srbije, polaznici ovogodišnje klase studija su i predstavnici civilnih i vojnih struktura.
Ključne reči: saopštenja Roksanda Ninčić