gototopgototop
četvrtak, 12. februar 2015. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Sastanak ministra Dačića sa članovima Poslaničke grupe prijateljstva Nemačke i Jugoistočne Evrope u Bundestagu
+ larger fontnormal font- Smaller font
poslanici bundestagaPrvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas poslanike nemačkog Bundestaga i članove Poslaničke grupe prijateljstva Savezne Republike Nemačke i Jugoistočne Evrope.

Ministar Dačić informisao je sagovornike o predsedavanju Republike Srbije OEBS-u, prioritetima i predstojećim aktivnostima kao predsedavajućeg, ali i o izazovima pred kojima se ta organizacija nalazi. Posebno je istakao rad Trojke OEBS-a, koju čine Švajcarska, Srbija i Savezna Republika Nemačka, izražavajući zadovoljstvo saradnjom sa švajcarskim i nemačkim kolegom.

Šef srpske diplomatije upoznao je sagovornike sa tokom pregovora Beograda i Prištine u Briselu, pojašnjavajući suštinu postignutog dogovora o pravosuđu i tom prilikom podvukao da tek predstoji rešavanje brojnih drugih pitanja.

Takođe, ministar Dačić obavestio je nemačke poslanike o reformama koje sprovodi Vlada Srbije sa ciljem stvaranja povoljnog ambijenta za poslovanja i investicije.

Izražavajući zadovoljstvo razvojem bilateralnih odnosa dve zemlje, ministar Dačić naglasio je spremnost Srbije da unapređuje sveukupnu saradnju sa Nemačkom, koja je jedan od najvažnijih ekonomskih partnera Srbije.