gototopgototop
ponedeljak, 30. mart 2015. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Srbija neguje prijateljske odnose sa zemljama jugoistočne Azije
+ larger fontnormal font- Smaller font
mahbubaniPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas Kišora Mahbubanija, jednog od najuticajnijih eksperata za međunarodne odnose, istaknutog diplomatu, nekadašnjeg visokog funkcionera Ministarstva spoljnih poslova Singapura, predsedavajućeg Savetu bezbednosti UN-a u dva navrata i dekana Škole za javnu politiku „Li Kvan Ju" Nacionalnog univerziteta u Singapuru.

U srdačnom razgovoru razmenjena su mišljenja o globalnim pitanjima i izazovima, kao i o načinima unapređenja regionalnog i svetskog mira i bezbednosti. Istaknuto je da Srbija neguje odnose prijateljstva i uzajamnog razumevanja sa zemljama Jugoistočne Azije, a posebno je zainteresovana da na svom putu reformi usvaja iskustva Singapura kao uspešnog primera ekonomskog lidera u regionu.

Šef srpske diplomatije istakao je doprinos eksperata poput Kišora Mahbubanija produbljivanju saradnje Srbije i Singapura. Ministar Dačić čestitao mu je na objavljivanju knjige „Velika konvergencija: Azija, Zapad i logika jednog sveta" na srpskom jeziku, u izdanju Centra za međunarodne odnose i održivi razvoj.