gototopgototop
petak, 08. maj 2015. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Srbija i Alžir tradicionalni prijatelji
+ larger fontnormal font- Smaller font
DSC 0003_2Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas ambasadora Demokratske Narodne Republike Alžir u Republici Srbiji Abdelhamid Šebšuba.

Ministar Dačić je poželeo dobrodošlicu ambasadoru Šebšubu i osvrnuvši se na tradicionalno dobre odnose dve zemlje konstatovao da postoji prostor za dalje unapređenje i intenziviranje političkih, ekonomskih i ostalih vidova bilateralne saradnje.

Ističući interes Srbije da razvija saradnju u svim oblastima gde za to postoje mogućnosti, šef srpske diplomatije ukazao je na potrebu daljeg zajedničkog angažovanja na konkretnim projektima, uključujući organizovanje sastanka Mešovitog komiteta, nastavak saradnje u projektima vodoprivrede, kao i u oblasti odbrane.

Ambasador Šebšub zahvalio se na prijemu i uz konstataciju da su odnosi Srbije i Alžira na visokom nivou, naglasio značaj daljeg jačanja bilateralne saradnje na političkom i ekonomskom nivou. Izrazio je zadovoljstvo angažovanjem srpskih kompanija u infrastrukturnim projektima u Alžiru i apostrofirao dobru saradnju u oblasti odbrane.

Na međunarodnom planu, dve zemlje dele iste ili slične stavove, a Alžir ostaje privržen principijelnoj poziciji po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije.

Na kraju razgovora, ministar Dačić je ambasadoru Šebšubu poželeo uspešan mandat i preneo uverenje da će se nastaviti dobra saradnja.


 
Ključne reči: saopštenja Alžir Ivica Dačić