gototopgototop
ponedeljak, 25. maj 2015. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Bezbednosne konsultacije Srbija – Poljska
+ larger fontnormal font- Smaller font
logo ministarstvaVršilac dužnosti pomoćnika ministra ambasador Branimir Filipović razgovarao je 25. maja sa državnim podsekretarom Ministarstva inostranih poslova Poljske za Ameriku i bezbednosna pitanja ambasadorom Lešekom Sočevicom u okviru konsultacija dva ministarstva, koje se redovno održavaju u oblasti bezbednosne politike.

U razgovoru su razmenjena mišljenja o daljem unapređenju saradnje u regionu Zapadnog Balkana, ulozi Srbije kao predsedavajućeg OEBS-u i razvoju partnerske saradnje Srbije i NATO-a kroz PzM u susret Samitu NATO-a u Varšavi 2016.

Razmotren je i doprinos Srbije Zajedničkoj bezbednosnoj i odbrambenoj politici EU, iskustva u suočavanju sa savremenim bezbednosnim izovima, a bilo je reči i o bilateralnoj saradnji u oblasti bezbednosne politike i mogućnostima za njeno unapređenje.

Zajednički je ocenjeno da je od suštinskog značaja podrška članica EU evropskoj perspektivi regiona Zapadnog Balkana, što obezbeđuje trajnu stabilnost i uslove za prosperitet svih zemalja u regionu.