gototopgototop
понедељак, 13. јул 2015. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Састанак министра Дачића са европским комесаром за културу, образовање, младе и спорт
+ larger fontnormal font- Smaller font
dacic-navracic 13._julПрви потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас европског комесара за културу, образовање, младе и спорт Тибора Наврачича, са којим је разговарао о учешћу Србије у комунитарним програмима ЕУ и реформама које у овим областима Влада Републике Србије спроводи.

Истакавши значај образовања за свеукупни развој једног друштва и потребу регионалне сарадње у овој области на добробит младих генерација, министар Дачић упознао је комесара Наврачича са иницијативом Србије за установљење „Уније младих Западног Балкана", као платформе за успостављање одрживе сарадње међу младима и институцијама за младе, која треба да допринесе заједничкој борби против дискриминације, насиља и нетолеранције и, дугорочно гледано, резултира стабилношћу и напретком Западног Балкана.

Комесар Наврачич је истакао да је Европска комисија свесна напора које Србија улаже на плану регионалне сарадње, како када је реч о областима из његовог портфолиа, тако и нa ширем плану, укључујући промоцију европских вредности.

На састанку је било речи и о предстојећој Конференције о Западном Балкану која ће се одржати у Бечу, 27. августа 2015. године.