gototopgototop
sreda, 15. jul 2015. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić sa predstavnicima organizacija za poboljšanje položaja starije populacije
+ larger fontnormal font- Smaller font
unnamedPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas predstavnike starijih osoba i organizacija koje se bave poboljšanjem položaja starije populacije u Republici Srbiji. Sastanku su prisustvovali Danica Šmic, volonter Crvenog krsta Srbije, Milka Ignjatović, volonter Crvenog krsta Kragujevac, Jovanka Dimitrijević volonter nevladine organizacije „Hleb života", Ljubomir Miladinović, Nataša Todorović i dr Milutin Vračević iz Crvenog krsta Srbije.

Sastanak je deo kampanje posvećene obeležavanju 15. juna, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad starijima, i predstavlja nastavak dijaloga sa predstavnicima starijih osoba, koji je započeo sredinom prošle godine.

Predstavnici Crvenog krsta Srbije su ukazali na aktivnosti Crvenog krsta u pogledu pružanja pomoći i zaštiti prava starijih osoba. Zahvalili su na učešću predstavnika Ministarstva spoljnih poslova na prošlogodišnjem, ali i tekućem zasedanju Otvorene radne grupe za starenje u UN. Predstavnici starijih osoba su ukazali na napore koje, kao aktivni volonteri Crvenog krsta, ulažu radi poboljšanja kvaliteta života starijih, kao i izazove sa kojima se svakodnevno suočavaju.

Ministar Dačić je izrazio razumevanje za probleme sa kojima se ovaj značajan deo našeg stanovništva suočava i izrazio spremnost da, u saradnji sa drugim institucijama, pomogne u njihovom prevazilaženju. Obećao je da će Ministarstvo spoljnih poslova nastaviti angažovanje po pitanju unapređenja i zaštite prava starijih osoba na međunarodnom planu.