gototopgototop
уторак, 21. јул 2015. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Председавајући ОЕБС-у Дачић посетио Белорусију
+ larger fontnormal font- Smaller font
minsk 21._julПредседавајући ОЕБС-у, први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић борави у Белорусији где се састао са председником Александром Лукашенком и министром иностраних послова Владимиром Макејем.

Министар Дачић истакао је да су данашњи разговори били веома добри и да су односи две земље пријатељски. Шеф српске дипломатије нагласио је и да Србија жели да се добри односи наставе и у политичкој сфери, економији, као и у свим другим сферама.

„Желим да, као председавајући ОЕБС-у, изразим велико задовољство улогом коју је Белорусија одиграла, коју и даље игра, у мировном процесу када је реч о Украјини.

Овде се састаје Трилатерална контакт група, састају се шефови радних група, представници Нормандијског формата, а овде су постигнути и многи договори и споразуми када је реч о кризи у Украјини. Минск је постао синоним за мировни процес око Украјине.

Дошао сам да дам подршку Трилатералној контакт групи и да подстакнем да се постижу договори, мали, ситни кораци, али на крају и крупни који ће довести до прекида ратних дејстава и прелажења на политички процес", истакао је шеф српске дипломатије и председавајући ОЕБС-у Дачић.