gototopgototop
уторак, 21. јул 2015. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Председавајући ОЕБС-у Дачић у Минску на састанку Трилатералне контакт групе
+ larger fontnormal font- Smaller font
dacic trilateralna kontakt grupaПредседавајући ОЕБС-у, први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић присуствовао је данас у Минску састанку Трилатералне контакт групе и разговарао је са координаторима радних група које се, под њеним окриљем, баве спровођењем одредаба Пакета мера за имплементацију споразума из Минска.

"Желим да захвалим Белорусији на гостопримству Трилатералној контакт групи и радним групама које су формиране. Велики је допринос Белорусије, због чињенице да су многи мировни споразуми постигнути овде у Минску.

Моја посета Минску је у вези са мојом намером да у име Тројке ОЕБС-а, у име немачког и швајцарског министра и у своје име, пренесем наше ставове везано за мировни процес у и око Украјине.

Моја жеља је да подстакнемо и дамо додатни импулс за мировни процес. Радује ме да смо малопре могли да чујемо да је усаглашено и договорено повлачење тенкова и врсте наоружања до 100 мм. То је значајан импулс за успешан наставак мировног процеса", истакао је у изјави председавајући ОЕБС-у Дачић.